понеділок, 23 липня 2007 15:50

Помер автор "Пластилінової ворони"

 

У ніч із суботи на неділю на 57-му році пішов із життя мультиплікатор Олександр Татарський. Він помер уві сні від серцевого нападу. Татарський створив понад двадцять мультиків, зокрема "Пластилінову ворону", "Падав торішній сніг", "Слідство ведуть Колобки".

— Я говорив із ним по телефону за два дні до його смерті, — розповів "ГПУ" київський режисер Давид Черкаський. — Він дуже переживав, що в нього кішечка загинула. Собаки її розірвали. Казав, серце заболіло. Я не думаю, що він від цього помер. Просто за собою не слідкував, працював багато.

Олександр Татарський народився в Києві 11 грудня 1950 року, закінчив Київський інститут театру і кіно.

— Дружив з його батьком Михайлом Татарським. Він був сценаристом на нашій студії, — веде далі Черкаський. — Бачив маленького Сашу, який завжди мріяв стати лише мультиплікатором. Пізніше він працював у моїй картині "Пригоди капітана Врунгеля". А потім переїхав до Москви.

1988-го Татарський заснував у Москві анімаційну студію "Пілот". Останнім часом працював над повнометражним фільмом та мультиплікаційним серіалом "Гора самоцвітів".

— Він для мене був наставником, — розповідає київський аніматор Степан Коваль, автор фільму "Злидні" з серії "Гора самоцвітів". — Анімаційне кіно вимагає багато енергетичних жертв. Швидше за все він просто згорів.

У Татарського залишилися два сини. Старшому 15 років, молодшому рік. Поховають Татарського завтра у Москві.

Зараз ви читаєте новину «Помер автор "Пластилінової ворони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути