Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 20:36

На Форумі видавців пом"янули Юрія Покальчука

15-й Форум видавців розпочався вчора у львівському Палаці мистецтв. На книжковий ярмарок відвідувачів пускають із 10.00. Вхід коштує 2 грн. Охоронці перевіряють відвідувачів не надто ретельно, тому можна проскочити без перепустки.

О 16.00 рух у залах на хвилину завмирає. Саме в цей час на Байковому цвинтарі в Києві ховають письменника 67-річного Юрія Покальчука, який помер від раку 10 вересня.

— На жаль, залишитися на похорон не змогли, — каже письменник і видавець 41-річний Віталій Капранов. — Привезли до Львова цілу делегацію: 15 людей, три стенди, міні-сцену.

Разом із братом-близнюком Дмитром він розкладає книги на лотку видавництва "Зелений пес" навпроти входу до палацу Потоцьких. У Львові Капранови презентують "Нові розділи до Кобзаря-2000".

— Продаватимемо книжку із зеленого горбатого "запорожця". Купили його три роки тому за 500 доларів. Цей автомобіль цінний тим, що його випустили в рік нашого народження. До Львова везли причепом. У книзі розповідаємо про містичну Галичину. Наш кум Іван Філіпович допомагав редагувати гуцульську мову.

Львівський письменник 47-річний Віктор Неборак із донькою прогулюється між стендами.

Продаватимемо свою книжку із зеленого горбатого "запорожця"

— Сьогодні відвідаю поетичний тандем Остапа Сливінського та французького автора, забув його прізвище, — каже він. — У ніч із суботи на неділю одним із перших виступлю в Пороховій вежі на "Ночі поезії", а тоді втечу спати. Із п"ятої до сьомої ранку організатори обіцяють "вільний мікрофон". Кожен охочий зможе почитати публіці свої вірші.

О 19.00 у Театрі опери та балету вручають нагороди найкращим книгам Форуму. На конкурс надійшло 325 книг від 65 видавництв.

— У "Великій ілюстрованій енциклопедії України" хотіли зібрати всі відомості про нашу державу, — розповідає про книгу-номінанта головний редактор видавництва "Махаон Україна" Людмила Слабошпицька. — На 500 сторінках помістили більше 50 тисяч фотографій.

Форум триватиме до неділі.

Зараз ви читаєте новину «На Форумі видавців пом"янули Юрія Покальчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути