вівторок, 01 липня 2008 16:16

Митці висміювали хабарі та кумівство

Виставка "Митці проти корупції" минулого тижня відбулася в експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати. Найбільшою популяністю у відвідувачів користувалася "жива картина". Високий чоловік у вбранні української селянки та з грудьми більшими, ніж у Вєрки Сердючки, втілює спаплюжену корупціонерами Україну. На обличчі в нього маска свині, а на спині табличка з написом "Корупція спотворює обличчя нашої держави".

На виставку, яку організували в рамках проекту "Гідна Україна", потрапили твори 23 митців із Вінниці, Запоріжжя, Чернігова, Львова й інших міст України.

— Спочатку на тренінгу художникам розповіли про суть корупції, а потім кожен по-своєму її зобразив, — розповідає один із організаторів виставки, голова Вінницької громадської організації "Прогресивні жінки" Наталя Козлова, 46 років.

На одній із картин зображено народження дитини. Виходячи з лона матері, вона тримає в руці "червонці". Ідея: людина навіть за своє народження мусить давати хабарі — хірургові, акушеру, медсестрі. Продовження теми: труна, з якої видно руку мерця, що міцно тримає пачку купюр. Бо щоб "по-людськи" вмерти, треба заплатити. І нарешті картина загробного світу, де хабарі не допоможуть.

Поруч — біле полотно з написами: "Ці ручки не давали хабара" та "Ці ручки не брали хабара". Під ним фарба для вмокання рук. "Автографів" на обох частинах не бракувало.

— Проект триває другий рік, — каже учасниця, киянка Наталя Суходольська, 48 років. — Торік щось схоже було в Коломиї. Там співали коломийки про корупцію, кумівство й хабарництво.

Зараз ви читаєте новину «Митці висміювали хабарі та кумівство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути