четвер, 07 червня 2007 18:43

Художник намалював прем"єр-міністра голим

Голого прем"єр-міністра Великої Британії Тоні Блера намалював британський художник Майкл Сендл, 71 рік. Картина називається "Іракський триптих". У середу її повісили на виставці Королівської академії мистецтв у Лондоні. На центральному полотні Тоні Блер із голою дружиною Шері стоять на ґанку своєї резиденції на лондонській вулиці Даунінґ-стріт, 10. На картині ліворуч зображені британські військові в Іраку. На полотні праворуч — купа трупів під дощем, відірвані кінцівки, кров. Триптих ушир сягає 4,5 метра, уздовж — 1,5. Намальований вугіллям у стилі середньовічних гравюр, що зображають вигнання Адама і Єви з раю.

— Я створив картину за десять днів, коли почув про справу капрала Дональда Пейна, який знущався над іракцями, — зізнається художник. — Це сталося з вини британського уряду, і Тоні Блера зокрема.

Поліція погрожує зняти картину. Адже літню виставку Королівської академії мистецтв щороку відвідують понад 100 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Художник намалював прем"єр-міністра голим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути