пʼятниця, 30 листопада 2007 17:40

Група "Бряц-бенд" заспіває для принцеси Монако

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Група ”Бряц-бенд” (зліва направо): Євген Казанцев, Сергій Троценко, Олег Шаман, Ігор Неровний у столичному ”Альта Центрі” перед виступом на корпоративній вечірці
Група ”Бряц-бенд” (зліва направо): Євген Казанцев, Сергій Троценко, Олег Шаман, Ігор Неровний у столичному ”Альта Центрі” перед виступом на корпоративній вечірці

Гурт "Бряц-бенд" (три балалайки і баян) грає на корпоративній вечірці в "Альта Центрі". Хлопці виконують композиції "Тарантіноманія", "Ірландія" і "Пропелер". На всіх — шкіряні куртки із лисячими хвостами та металеві ланцюги.

— Це наші нові костюми від дизайнерки Олени Карпішиної, — хвалиться за лаштунками 27-річний балалаєчник Ігор Неровний. — Наш стиль називається "креативний ф"южн".

Розповідає, що в листопаді вони двічі виступили в Києві й раз — у Москві:

— До того півтора місяця гастролювали в Німеччині із цирковим театром "Бінго". Ми робили музичну частину, а 20 акробатів — движуху. Програма називалася "Культ". Гонорари нормальні отримали. Так що на хліб музикою заробляти вміємо.

Кажуть, що вас запросила виступити принцеса Монако.

— У січні їдемо до Монако на цирковий фестиваль. Принцеса влітку приїздила з маленькою донькою до Києва. Цирк "Кобзов" подивилася, випускний концерт естрадно-циркового училища і нас із "Бінго". Сказала, що в Україні сильна циркова школа. Вона — фанатка цирку. Фестивалі в Монако започаткував її батько князь Реньє ІІІ. Циркачі кажуть, що вищого за цей фестиваль нічого немає. Якщо призове місце візьмеш, уважай, до кінця життя забезпечений гастролями.

— Ще були в Італії, на конкурсі у Кастельфідардо, — долучається до розмови 26-річний Олег Шаман, який грає на бас-балалайці. — Їхали туди дві доби. Водій швидше ніж 70 кілометрів за годину їхати відмовлявся. Часто зупинявся, щоб поспати. Коли Австрією їхали, за кермом заснув. Ми мало з гори не злетіли. Після цього чергували по черзі біля нього. Приїхали — й одразу за сцену. Нас в одну категорію з оркестрами поставили. І нічого, перше місце взяли.

Нещодавно музиканти підписали контракт із компанією звукозапису "Стиль Рекордс".

Водій за кермом заснув

— Будуть альбом наш видавати, — каже Ігор. — А зараз кліп вийшов, граємо там "Літо" Вівальді. Воно в нас по-іншому називається — "Шторм". У ньому молодий хлопець пробіг повз своє кохання, бо займався баблом. А в кінці зрозумів, що життя пройшло, а він все провтикав.

— Ти неправильно розповідаєш, — втручається 28-річна Юлія Діброва, дружина Ігоря. — Сенс у тому, що повз нього пройшло все життя. Людина досягла всього, крім майбутнього. А що таке майбутнє? Це діти!

Юля — композиторка, закінчила консерваторію, вчилася в Євгена Станковича. Нині пише дисертацію у Мирослава Скорика. Каже, її цікавить усе, що робить "Бряц-бенд".

— Я їх підтримую морально завжди і скрізь, — зізнається. — Як і всі їхні дружини.

— То неправда, — заперечує 26-річний баяніст Сергій Троценко. — Просто інші дружини нам жучків до кишень поклали, а Юля не встигла. Ось і ходить тепер із нами.

Коли ж ви всі одружилися? — питаю.

— Та у Сєрьоги вже малий по квартирі бігає, — каже Юля. — Мій хрещеник! А першим у нас оженився Олег Шаман — у 20 років, тоді ще "Бряц-бенду" не було. Потім і ми з Ігорем. Згодом Сєрьога. А Казанцев — останнім. Він у нас Казанова.

25-річний Євген Казанцев грає на балалайці-альті. Він — блондин із приємною зовнішністю, подобається жінкам. Але запевняє, що найбільше його захоплення — новий інструмент.

— Електробалалайку зробили! — показує з гордістю. — У неї все електронне, гітарні процесори використовуємо. Тепер тільки з нею і виступаю. Інструмент майстер В"ячеслав Журавльов робив.

Зауважує, що балалайка коштує $1,5 тис.:

— Це ще дешево. Ми над нею два місяці просиділи, креслення разом робили. Він узяв тільки за матеріали — червоне дерево та навороти. Головне в балалайці — це лак. Її тричі лакували й шліфували.

Каже, через цей електроінструмент група вже не грає акустичні концерти:

— А що робити, коли в нас тільки на одному баяні два радіо-мікрофони? Востаннє без мікрофонів грали 2006-го, коли до Ірану з народним оркестром Анатолія Дубини їздили. Іранці нас нормально сприйняли, хоч вони спокійнішу музику поважають і алкоголь забороняють вживати. Ми дочекатися не могли, коли в літак сядемо.

Зараз ви читаєте новину «Група "Бряц-бенд" заспіває для принцеси Монако». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути