вівторок, 19 червня 2007 18:04

"Гайдамаки" співатимуть на баржі посеред Дунаю

Автор: фото: Гліб ГАРАНІЧ
  Молдавський гурт ”Здоб ші Здуб” став відомий у Європі після участі в пісенному конкурсі ”Євробачення” в 2005-му в Києві
Молдавський гурт ”Здоб ші Здуб” став відомий у Європі після участі в пісенному конкурсі ”Євробачення” в 2005-му в Києві

26 липня в Ізмаїлі, а 27 липні у Вилковому на Одещині виступить гурт "Гайдамаки". Українські музиканти дадуть спільний концерт з молдавcьким гуртом "Здоб ші Здуб" і 54-річним австрійським співаком Губертом фон Гойзерном.

— Губерта можна назвати австрійським Олегом Скрипкою, — розповідає "ГПУ" менеджер "Гайдамаків" Назар Донь. — Він грає на баяні, співає народні пісні, тільки не так енергійно, як Олег.

2009-го австрійське містечко Лінц отримає статус культурної столиці Європи. З цієї нагоди з Дунаю до Чорного моря вирушить баржа, на якій виступатимуть музиканти. Раніше на ній перевозили пісок.

Житимуть артисти на двох кораблях, які супроводжуватимуть баржу. Вони дадуть концерти у 20 містах Хорватії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Болгарії, Румунії та України.

По одному гурту з кожної країни фон Гойзерн відібрав, скуповуючи їхні записи в австрійських крамницях. У січні минулого року берлінська звукозаписувальна компанія видала диск "Гайдамаків" "Ukraine Calling" ("Україна кличе"). Після цього український гурт дав півтора десятка концертів у Німеччині, Австрії та Швейцарії.

А молдавани "Здоб ші Здуб" у себе на батьківщині виступити з фон Гойзерном не зможуть. На березі Дунаю нема жодного великого молдавського населеного пункту. Тому "Здоб ші Здуб" гратимуть у Відні, а потім — в українському Ізмаїлі, разом із "Гайдамаками".

Тур закінчиться за два роки гала-концертом у Лінці всіх його учасників.

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" співатимуть на баржі посеред Дунаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути