вівторок, 05 жовтня 2010 03:17

Біля барабанів Ела Фостера виставили охорону

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Американського джазового барабанщика Ела Фостера запросили виступити до Вінниці. Принагідно вмовили його дати тур містами СНД
Американського джазового барабанщика Ела Фостера запросили виступити до Вінниці. Принагідно вмовили його дати тур містами СНД

Американський барабанщик 66-річний Ел Фостер 26 вересня виступив на фестивалі "Міжнародні дні джазової музики у Вінниці-2010". Там завершив півторамісячний тур містами СНД.

Послухати Фостера зібралися 600 осіб. Музикант виходить на сцену зі своїм колективом: саксофон — Елі Даджибрі, контрабас— Дуґлас Вейсс, клавіші — Адам Бірнбаум. За 1,5 год. виконали близько десятка композицій у стилях бібоп, фрі-джаз та рок-джаз.

По закінченні в холі музиканта перепиняють охочі взяти автограф та сфотографуватися. Першим підбігає високий хлопець. Чорне довге волосся зв"язане у хвіст, скроні поголені. Називається 17-річним Олександром Запорожаном.

— Я ваш фанат із дев"яти років! Тоді перший раз почув, як ви грали з Ромом Картером. Пам"ятаєте, пам-парам-пам, — наспівує. Фостер постукує у такт пальцями.

Олександр Запорожан розповідає, що також музикант. Грає на бас-гітарі.

— У нас є родинна група "Джипсі войс". Перекладається як "циганський голос". Ми цигани. Папа Микола співає та на гітарі акустичній грає. Десять років тому із старшим братом Євграфом, він клавішник, почали виступати. Потім середній Микола, гітарист, до них приєднався. А тепер і я на бас-гітарі граю. Наше направлення — джаз та іспанське фламенко. Хотя, якщо треба, і Вєрку Сердючку можемо злабати. Скоро їдемо в Казахстан, у нас річний контракт підписаний на корпоративи. Через півтора року хочемо свій альбом випустити.

Родинний гурт не зміг узяти участь у фестивалі.

— Ми пізно зібралися, програма вже була складена. Але обов"язково наступного року приєднаємося. Підготуємо якусь прикольну програмку.

Для Фостера організатори концерту  орендували в США за кілька тисяч доларів спеціальну барабанну установку. В ній шість барабанів, менших за стандартні. Найбільший 18 см у діаметрі.

— Барабани о"кей! Супер! — каже музикант. — Головне, що до мене на них ніхто не грав. Свої інструменти я в тур не брав, бо дуже дорогі.

— Сам настроїв ту установку. Нікому не довірив, — говорить меценат фестивалю, вінничанин Віктор Малиновський, 47 років. — Навіть охоронця поставив біля неї. Щоб ніхто і пальцем не торкнувся. Фостер у цих питаннях дуже щепетільний. Сюди з Одеси приїхав. Був незадоволений. Здається, там щось по райдеру не зійшлося.

Зараз ви читаєте новину «Біля барабанів Ела Фостера виставили охорону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути