Бретонська галета з куркою в вершках і з печерицями - дуже популярна у Франції страва. Вона дуже поживна тому підійде на сніданок або перекус на роботі. Страва способом приготування нагадує звичайні млинці або подача та начинка дуже відрізняються. Галета здивує своїм ніжним вершковим смаком.
Інгредієнти:
борошно 50 г
мука гречана 1 скл.
молоко 300 мл
вода 1 скл.
яйця 1 шт.
сіль за смаком
цибуля 3 шт.
курка 500 г
печериці 300 г
вершки 100 мл
сир твердий 100 г
перець чорний за смаком
Приготування
Змішуємо обидва види борошна. Додаємо молоко, дрібку солі і 1 яйце. Залишаємо тісто настоюватися приблизно 1 годину.
Додаємо в міру загустіння воду - тісто повинно вийти досить рідким, але таким, щоб без проблем можна було посмажити млинці.
Поки воно набирає силу, готуємо начинку. Нарізаємо шматочками курку і цибулю, обсмажуємо їх в олії.
Нарізаємо на половинки і додаємо до курки печериці. Заливаємо все вершками, тушкуємо до готовності під кришкою. За смаком солимо.
У тісто перед випіканням додаємо 1 ст. л. олії.
Сковороду змащуємо тільки перед першим млинцем. Смажимо на сухій сковороді млинці.
Читайте також: У соковитий курячий люля-кебаб ріжуть багато петрушки
На кожен гарячий млинець кладемо трохи сиру, начинку і формуємо з млинця квадрат.
Загортаємо і защипуємо кути. Подаємо галети гарячими. Присипаємо кожну перцем.
Коментарі