Люля-кебаб - це азіатський варіант шашлика. Різниця в тому, що нанизують не цілі шматки м'яса, а фарш, який треба довго вимішувати. Так зі шматочків м'яса виділиться білок і фарш стає в'язкий і щільний. Через це він міцно тримається на шампурах і не розвалюється. Традиційно його подають із зеленню та лавашем. Із курячого фаршу люля-кебаб виходить ніжний і соковитий.
Інгредієнти:
курячі стегенця 500 г
цибуля 1 шт.
солодкий перець 1 шт.
часник 2 зубч.
зелень за смаком
сіль за смаком
паприка за смаком
олія 1-2 ст. л.
Приготування
Цибулю й петрушку подрібніть вручну. Це важливо, щоб цибуля не дала передчасно сік.
Із курячих стегенець зріжте філе. Зробіть із нього й солодкого перцю фарш. Перемішайте його з порізаною цибулею та петрушкою.
Посоліть, поперчіть, додайте паприку й часник.
Фарш добре вимішайте та відбийте. Для цього потрібно підняти фарш над посудом і різко кинути. Так необхідно зробити не менш як 20 разів. Тоді він змінить структуру.
Читайте також: Ніжні курчата запікають в часниковому маслі
Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі люля. Обсмажте їх в невеликій кількості олії.
Коментарі