Інна Шевченко з поселення "Долина джерел", що в Макарівському районі на Київщині, готує цукерки із сухофруктів, маку і кунжуту.
"Такі цукерки смачніші за магазинне "Рафаелло" і набагато корисніші. Їх люблять не тільки діти, а й дорослі", - сказала вона.

Для приготування цукерок Інна бере склянку маку і кунжуту.
"Насіння подрібнюю на кавомолці. В цю масу додаю кілька фініків і все перемішую в блендері. Можна додати какао, та я використовую його замінник — кероб. Його роблять із стручків ріжкового дерева. На смак цей порошок дуже нагадує какао, але він набагато солодший. Наприкінці вкидаю кілька столових ложок меду. Маса має вийти густою і легко відділятися від рук", - розповіла жінка.

Із маси вона формує невеличкі кульки. Всередину кожної кладе волоський горішок чи мигдаль. Зверху кульки обсипає кунжутом.
"Цукерки виходять дуже калорійними. Влітку достатньої з'їсти дві-три, щоб насититися. Вони смакують із свіжим молоком або трав'яним чаєм", - сказала Інна.

"Такі цукерки почала готувати три роки тому, коли чоловік перейшов на сироїдіння. Дітям такі солодощі страшенно подобаються. Тепер вони і не згадують про шоколадні цукерки. З продуктами для їх виготовлення можна безкінечно експериментувати. Замість маку і кунжуту можна взяти волоські горіхи, ліщину або мигдаль. Замість фініків — родзинки чи інжир", - додала вона.
Коментарі