середа, 19 травня 2021 02:29

Смачно та корисно: що приготувати з молодої капусти

Смачно та корисно: що приготувати з молодої капусти
Молода капуста низькокалорійний та поживний продукт. Фото: homeidealist.gorenje.ua

Молода капуста - високовітамінний овоч з якого готують не лише голубці. Відмінно смакує в складі різноманітних салатів. Міксувати можна із будь-чим: овочами, яйцями, м'ясом, рибою чи грибами. Головне, аби капуста була соковитою та свіжою.

Салат з крабовими паличками та молодою капустою

Інгредієнти:

крабові палички - 100 г

молода капуста - 300 г

кукурудза - 50 г

яйця - 2 шт.

майонез, зелена цибуля, сіль, перець - за смаком

Приготування:

Змішати нарізану капусту, крабові палички, варені яйця, зелень і кукурудзу. Додати майонез, сіль, перець і викласти у порційні салатні форми. Подати до столу одразу ж після приготування.

Салат з капусти з тунцем і сухариками

Інгредієнти:

молода капуста - 300-350 г

рукола - 60 г

тунець в олії - 1 банка

домашні сухарики, зелень, сіль, перець - за смаком

Для заправки:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перець з омлетом - рецепт легкої і смачної закуски

оливкова олія - 3-4 ст. л.

сік лимона - 1/2 ч. л.

зернова та звичайна гірчиця - 1/2 ч. л.

сіль, перець, насіння кунжуту - за смаком

Приготування:

Тонко нашатковану капусту поєднати із подрібненою зеленню та руколою. З риби злити олію, нарізати дрібними шматочками або розім'яти виделкою. Усе з'єднати, перемішати, додати сухарики. Олію, лимонний сік, спеції та гірчицю змішати. Заправити салат й посипати кунжутом.

Теплий салат з молодої капусти

Інгредієнти:

качан молодої капусти

копчений бекон - 4 скибочки

половина пучка кропу

сіль, перець - за смаком

цукор - дрібка

кріп - за смаком

борошно - 1 ст. л.

вершкове масло - 1 ст. л.

Приготування:

Капусту очистити, дрібно нашаткувати. Варити 3 хвилини в підсоленій воді. Процідити, знову перемістити в каструлю. Додати сіль, перець, цукор і тушкувати на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Бекон дрібно нарізати кубиками обсмажити на сковороді, додати в капусту разом із жиром, і нарізаним кропом. Тушкувати до м'якості капусти, наприкінці приправити за смаком. На сковороді з'єднати вершкове масло і борошно, трохи підсмажити. Змішати з капустою, прикрасити за смаком.

Ранні куповані овочі краще вимочувати перед вживанням і знімати шкірку. Це зменшить кількість нітратів. Особливо ефективний цей спосіб для листових овочів. Менший шматок овоча або фрукта - більше нітратів залишиться в воді.

Зараз ви читаєте новину «Смачно та корисно: що приготувати з молодої капусти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути