Молода капуста - високовітамінний овоч з якого готують не лише голубці. Відмінно смакує в складі різноманітних салатів. Міксувати можна із будь-чим: овочами, яйцями, м'ясом, рибою чи грибами. Головне, аби капуста була соковитою та свіжою.
Салат з крабовими паличками та молодою капустою
Інгредієнти:
крабові палички - 100 г
молода капуста - 300 г
кукурудза - 50 г
яйця - 2 шт.
майонез, зелена цибуля, сіль, перець - за смаком
Приготування:
Змішати нарізану капусту, крабові палички, варені яйця, зелень і кукурудзу. Додати майонез, сіль, перець і викласти у порційні салатні форми. Подати до столу одразу ж після приготування.
Салат з капусти з тунцем і сухариками
Інгредієнти:
молода капуста - 300-350 г
рукола - 60 г
тунець в олії - 1 банка
домашні сухарики, зелень, сіль, перець - за смаком
Для заправки:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перець з омлетом - рецепт легкої і смачної закуски
оливкова олія - 3-4 ст. л.
сік лимона - 1/2 ч. л.
зернова та звичайна гірчиця - 1/2 ч. л.
сіль, перець, насіння кунжуту - за смаком
Приготування:
Тонко нашатковану капусту поєднати із подрібненою зеленню та руколою. З риби злити олію, нарізати дрібними шматочками або розім'яти виделкою. Усе з'єднати, перемішати, додати сухарики. Олію, лимонний сік, спеції та гірчицю змішати. Заправити салат й посипати кунжутом.
Теплий салат з молодої капусти
Інгредієнти:
качан молодої капусти
копчений бекон - 4 скибочки
половина пучка кропу
сіль, перець - за смаком
цукор - дрібка
кріп - за смаком
борошно - 1 ст. л.
вершкове масло - 1 ст. л.
Приготування:
Капусту очистити, дрібно нашаткувати. Варити 3 хвилини в підсоленій воді. Процідити, знову перемістити в каструлю. Додати сіль, перець, цукор і тушкувати на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Бекон дрібно нарізати кубиками обсмажити на сковороді, додати в капусту разом із жиром, і нарізаним кропом. Тушкувати до м'якості капусти, наприкінці приправити за смаком. На сковороді з'єднати вершкове масло і борошно, трохи підсмажити. Змішати з капустою, прикрасити за смаком.
Ранні куповані овочі краще вимочувати перед вживанням і знімати шкірку. Це зменшить кількість нітратів. Особливо ефективний цей спосіб для листових овочів. Менший шматок овоча або фрукта - більше нітратів залишиться в воді.
Коментарі