Французький кекс на основі меду нагадує медовий бісквіт, але набагато менш солодкий. Рецепт простий, з категорії "змішати і перекласти у форму". Пропонуємо вам простий рецепт ароматної випічки для мультиварки. Можна додати спеції як для пряникового тіста: корицю, імбир, гвоздику, коріандр, мускатний горіх, аніс.
Інгредієнти:
- апельсинова цедра за смаком
- бадьян 1 зірочка
- імбир мелений ½ ч. л.
- коріандр мелений ½ ч. л.
- мускатний горіх ⅛ шт.
- 4 шт. гвоздика
- лимонна цедра за смаком
- кориця мелена 1 ч. л.
- пшеничне борошно 220 г
- житнє борошно 30 г
- фундук 50 г
- розпушувач 2 ч. л.
- молоко 100 мл
- яйця курячі великі 1 шт.
- сіль 1 щіпка
- 300 г мед
Приготування:
Підігріти мед і молоко до розчинення меду. Не кип'ятити! Остудити до 40С.
Горіхи підсмажити на сухій сковороді. Змолоти горіхи за допомогою блендера.
Обов'язково просіяти борошно, тим самим збагативши його киснем. У великій мисці з'єднати обидва види борошна, горіхи, розпушувач, сіль, цедру і прянощі (бадьян і гвоздику я смолола в кавомолці і просіяла крізь сито, щоб не попалися великі шматочки). Перемішати.
Влити не гарячу суміш молока з медом, додати яйце. Замісити тісто. Перекласти тісто в чашу мультиварки. Порада: Обов'язково добре змастити вершковим маслом чашу мультиварки, рясно припудривши борошном і, струшуючи, рівномірно розподіливши його по стінках.
Включити режим "випічка" на 1 годину (для мультиварок потужністю 700ВТ і менше на 1год 20 хв). Через годину вийняти кекс з мультиварки, перевернути його догори дном і покласти назад в каструлю, повторно включивши режим "Випічка" на 25 хвилин. Таким чином, вийде засмажити і верхню скоринку.
Коментарі