Поки триває сезон кабачків, обов'язково приготуйте з неї ікру.
Використайте рецепт одеського кухаря Савелія Лібкіна.
Це ідеальна страва, яка варта уваги. Вона неймовірно смачна, до якої просто неможливо залишитись байдужими.
"А ось магазинна кабачкова ікра не змінилася за останні 60 років. І жодна політична кон'юнктура не має влади над нею. Все те ж таки стерилізоване пюре майже помаранчевого кольору зі смаком глутамату натрію і приправ", - пише Савелій Лібкін.
Інгредієнти
Ранні молоді кабачки - 2 кг
Помідори мікадо - 1 кг
Перець болгарський - 400 г
Цибуля ріпчаста - 400 г
Часник - 200 г
Перець червоний - 2 шт
Оливкова олія - 200 мл
Сіль
Як приготувати
Кабачки помити та нарізати вздовж на половинки, запікати під пергаментом 15-18 хвилин, за температури 220 °C. Охолодити та нарізати дрібним кубиком.
Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками.
Цибулю і часник нашаткувати та пасерувати до повної готовності при низькій температурі, близько 15 хвилин.
Солодкий перець запекти та очистити від шкірки. Розрізати та видалити насіння. Нарізати м'якуш кубиками.
Гострий перець очистити від насіння і теж нашаткувати.
Додати в цибулю з часником кабачок, помідор, болгарський та гострий перець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти з корисного і ситного, коли немає електрики та газу: поради нутриціолога
Посолити та перчити до смаку.
Готувати на слабкому вогні, щоб все прокипіло 10-15 хвилин без кришки.
Охолодити та додати оливкову олію.
Довести сіллю до смаку.
Ікра має постояти у холодильнику мінімум 2-3 години.
Переглянути цей допис в Instagram
Кабачкова ікра - коронна літня страва. Проста, але водночас доступна і ситна. Вважається дієтичною, адже на 100 грамів містить 83 калорії. При цьому вимагає мінімум зусиль під час приготування. Зберігайте цей рецепт.
Коментарі