Салат "Лісовик"
Інгредієнти:
куряче філе - 1шт.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
печериці - 400 г
яйця - 2 шт.
сир твердий - 100 г
волоські горіхи - 0,5 склянки
майонез - за смаком
сіль, перець - за смаком
маслини для прикраси
Приготування:
Курячі грудки відварити, порізати на шматочки.
Цибулю та печериці порізати і обсмажити на сковорідці окремо.
Яйця і сир потерти на крупній тертці. Далі додати горіхи, майонезом і все добре перемішати.
У середині плоскої тарілки поставити пляшку або склянку. Викласти навколо салат і трохи придавити ложкою, щоб не розсипався.
Вийняти пляшку або склянку і прикрасити салат зеленню і маслинами.
Салат з маринованими опеньками
Інгредієнти:
мариновані опеньки - 1 банка
зелена цибуля - 1 пучок
шинка - 300 г
відварена "в мундирах" картопля - 3 шт.
яйця - 3 шт
майонез
Приготування:
Взяти глибоку миску і покласти шарами:
1 шар - мариновані гриби
2 шар - зелена цибуля
3 шар - нарізана кубиками шинка
4 шар - нарізана кубиками картопля
5 шар - дрібно порубані варені яйця
Всі шари помастити майонезом, поставити миску в холодильник, а перед подачею перевернути на іншу тарілку.
Салат "Курячий торт"
Інгредієнти:
курячі грудки - 2 шт.
яйця - 6 шт.
твердий сир - 250 г
часник - 1 зубчик
волоські горіхи - 250 г
печериці - 250 г
цибуля - 2 шт.
майонез
Для прикрас:
зелень і дрібні помідори
Приготування:
Курячі грудки відварити до готовності, злегка присолити. Яйця натерти на крупній тертці.
Два білки залишити для прикраси. Сир і часник натерти на тертці і змішати один з іншим.
Цибулю дрібно порізати і смажити разом з грибами в олії. Горіхи подрібнити.
1 шар - дрібно порубані курячі грудки. Майонез.
2 шар - волоські горіхи.
3 шар - терті яйця. Майонез.
4 шар - смажені гриби з цибулею.
5 шар - тертий сир з часником. Майонез.
Верх помастити майонезом, засипати тертими на крупній тертці білками. Поставити в холодильник на 2 години.
Перед подачею на стіл "торт" вийняти з форми, покласти на тарілку і прикрасити листочками петрушки і помидорами "черрі".
Салат "Ананас"
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.
куряче м'ясо - 1 грудка
яйця - 3 шт
сир "Російський" - 100 г
мариновані огірки - 6 шт
червона цибуля - 1 середня цибулина
сік половини лимона
печериці мариновані - для прикрашання
пір'я зеленої цибулі - для прикраси
майонез
сіль, чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Зварити картоплю в мундирі до готовності. Охолодити, почистити, натерти на крупній тертці.
Яйца зварити круто, почистити, натерти на крупній тертці. Куряче м'ясо відварити і нарізати дрібними шматочками.
Огірки нарізати дрібними кубиками.Сир натерти на крупній тертці.
Цибулю дрібно нарізати, на 5 хвилин залити лимонним соком. Потім сік злити.
Викласти салат шарами у вигляді овалу на тарілку, кожен шар промащувати майонезом, крім шарів цибулі та огірка.
1-й шар: картопля
2-й шар: цибуля
3-й шар: половина курячого м'яса
4-й шар: мариновані огірки
5-й шар: що залишився куряче м'ясо
6-й шар: сир
7-й шар: яйця
Для прикраси печериці нарізати тонкими пластинками.
Верхній шар салату добре змастити майонезом і прикрасити пластинками грибів, укладаючи у вигляді черепиці.
Зробити верхівку "ананаса" з пір'я зеленої цибулі.
Коментарі