Щоб приготувати чай чи інший гарячий напій, використовують переважно чайник.
Але в когось його може не бути, а хтось просто не хоче довго чекати, поки закипить вода. Тому вдаються до хитрощів і гріють воду в мікрохвильовці.
Чайний майстер Ліза Марі Геннавей в інтерв'ю Better Homes & Gardens заявляє, що використання чайника або кип'ятильника дає змогу рівномірно нагріти воду для чаю, тоді як мікрохвильові печі не можуть відтворити цей процес. Вона додала, що використання мікрохвильовки - не найкращий спосіб нагрівання води.
Існує кілька порад, які дадуть змогу заварити чай саме так, як потрібно.
На думку чайної компанії Twinings, завжди необхідно використовувати виключно свіжу фільтровану воду, тому що повторне кип'ятіння старої води, що залишилася в чайнику, призводить до втрати кисню, який важливий для розвитку аромату чаю.
У матеріалі йдеться, що правильна температура води для заварювання чаю залежить від типу чаю. Але жоден чай не вийде хорошим, якщо використовувати палюче гарячу воду. Таким чином ви можете обпалити листя і надати йому небажаної гіркоти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільшу шкоду від чаю в пакетиках
Зелений і білий чай краще заварювати за температури 60-85 градусів, а чорний або трав'яний - 97-100 градусів. Якщо у вас немає під рукою термометра, не хвилюйтеся. Просто доведіть воду до кипіння і зніміть її з вогню, потім почекайте 2-3 хвилини.
Дотримуйтесь вказівок на упаковці чайного пакетика або розсипного листа, оскільки для різних видів чаю потрібен різний час заварювання. Після закінчення часу вийміть чай із води, щоб не переборщити із заварюванням, яке може викликати гіркоту.
Зелений чай можна заварювати кілька разів. З кожним наступним приготуванням буде новий смак, аромат і колір.
Заварювати зелений чай можна мінімум п'ять разів. Деякі сорти - до восьми. Ароматний напій має антиоксидантні властивості. До того ж він тонізує і бадьорить. Його краще приймати в першій половині дня.
Коментарі