




"Це найпростіший рецепт смачного печива, який тільки може бути. У печиві всього чотири інгредієнти — кокосова стружка, цукор, борошно і білки яєць. Я його удосконалила. Замість купованої кокосової стружки купую свіжий кокос. Печиво виходить більш ароматне і смачне" - каже львів'янка Галина Калініброцька.
Для печива "Кокосанка" потрібно 200 грам стружки свіжого кокоса, сто грам муки, стільки ж цукру, два білки. Печиво можна полити розтопленим чорним шоколадом.
Господиня бере один кокос, пробиває штопором дірку, виливає кокосове молоко. Кухонною сокиркою розбиває горіх навпіл. Вирізає ножем білу серцевину, чистить від залишків шкарлупи. Нарізує кубиками, вкидає в блендер. Дрібнить кокос до розміру стружки. Виходить 200 грам подрібненої м'якоті.
Міксером збиває два білки до густої піни. Повільно додає муку, цукор і стружку. Трохи солить. Розмішує до консистенції негустого тіста.
Розігріває духовку до 190 градусів, деко посипає мукою. Можна застелити пергаментним папером. Ложкою формує на деко круглі тістечка. Випікає 15 хвилин до появи золотистої скоринки.
Коментарі