




Домогосподиня із Бродів, що на Львівщині, Ліда Мисик нашвидкуруч готує кокосове печиво, яке назвала "Марсіани".
"Марсіан зробила вперше. Раніше кокосянами називала, але цього разу кокос був синім. От і вийшли марсіани. На приготування йде 10 хвилин, печеться півгодини. Дуже зручно пекти навіть тоді, коли неочікувано хтось заглянув у гості. Поки їдять якусь страву, встигаю спекти печиво і подати до чаю", - розповідає Ліда.
Для кокосових кульок потрібно лише 3 яйця, 150 грамів цукру, 250 грамів кокосової стружки, 10 грам перемелених волоських горіхів. "Рецепт – простішого і не найти", - береться до роботи господиня.
Вибиває яйця у високу пластикову посудину, збиває досипаючи потроху цукор.
"Цукор має повністю розчинитись, а тоді можна додавати кокосову стружку. Потрохи її розмішуємо у масі, але вже ложкою. Останніми засипаю горіхи. Тісто має вийти рихлим, тобто, розпадатися", - пояснює жінка.
З готового тіста руками крутить кульки, викладає їх на змащене олією деко. Ставить у розігріту до 170 градусів духовку. Випікає 30 хвилин.
"Дуже любимо кокосяни. Цього разу у супермаркеті не було звичайного кокосу, довелось купувати синій. Чоловік сміявся, казав: "І це ми маємо їсти?". Все ж, синій колір зовсім не змінює легкі пухкенькі солодощі з насиченим кокосовим смаком", - усміхається, смакуючи чай з печивом, Ліда.
Коментарі