Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2012 16:15

Тістечко у три шари

Тістечко у три шари
Тришарове тістечко з бесквітом, заварним кремом і суфле ФОТО: ar.all.biz

За останній місяць 22-річна Оксана Бродюк, яка працює в одному з кадрових агентств Львова, своїм колегам по офісу уже втретє на роботу понесе власну випічку.

"Щось готувати, а особливо пекти до цього часу я не надто полюбляла. Усе змінилося після поїздки з Вроцлава, де я кілька тижнів перебувала на стажуванні. Одна місцева господиня навчила мене готувати тістечка, без якого тепер не обходиться жодна моя гостина, – ділиться Оксана. – У приготуванні воно дуже легке і просте. Родзинка у тому, що при випіканні тістечко самостійно розподіляється на ніжний бісквіт, заварний крем і смачне суфле. Ось саме зараз берусь за їхнє приготування. Частину доведеться забрати на роботу, бо всі чекають на випічку".

Щоб приготувати тістечка Оксана Бродюк на кухонний стіл викладає 500 грам молока, 125 грам масла і стільки ж цукру, пачку ванільного цукру, 4 яйця і трохи борошна.

"Масло я вже розтопила і охолодила, яйця розділила на білки і жовтки. Жовтки збиваю у масу з цукром і ванількою. Коли усе готово, додаю розтоплене масло", – ділиться приготуванням юна господиня.

Далі Оксана частинами домішує борошно, вливає тепле молоко. У масу додає збиті на пухку піну білки. Тісто виходить зовсім не густе.

"Невеличку прямокутну форму я змащую маслом і виливаю підготовлене тісто у форму. У духовці, яку попередньо треба нагріти до 170 градусів, печу приблизно 40-50 хвилин", – додає Оксана Бродюк.

Готову випічку господиня охолоджує, а вже після цього розрізає на квадратні шматки. За її словами, оскільки при випіканні тістечка верхній шар виходить бісквітним, його можна подавати як бісквітом угору, так і перевернувши, щоб бісквіт був унизу.

Насамкінець дівчина тістечка притрушує цукровою пудрою, прикрашає консервованою вишнею і листочком м'яти.

Зараз ви читаєте новину «Тістечко у три шари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути