Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2012 13:33

Карамельні яблука поливають лікером

 

Яблука – улюблені фрукти двох онучок 52-річної Марії Сидір з смт. Оброшино, що під Львовом. Їх, за словами жінки, цього року вродилося вдосталь, можна приготувати і варення, і пироги, і іншу смакоту.

Трирічна Анастасійка та 5-річна Мартуся особливо полюбляють бабині печені яблука. Їх жінка начиняє підсолодженим домашнім сиром. А ось для своїх дорослих дітей жінка вже роками готує інший десерт – яблука у карамелі з лікером.

Для приготування десерту Марія спочатку підготовлює самі яблука – вибирає лише стиглі, далі їх чистить і ріже на дрібні шматки.

"У невелику каструлю додаю 100 г цукру і приблизно 50 г масла. Ставлю на малий вогонь і увесь час помішую, поки маса не стане коричневого кольору. Після цього додаю сік половини лимона. Маса стає ще більш коричневого кольору, тому не треба переживати, що щось вийшло не так", – розповідає господиня.

Каже, що після цього каструлю ще хвилину треба потримати на вогні і лише потім влити півсклянки лікеру.

"Пробувала різні настоянки та лікери. З них мені найбільше подобається лікер "Старий ринок", – додає жінка. – Суміш підпалюю. Коли вона перестане горіти, додаю порізані яблука і варю ще приблизно 10 хвилин".

Страву можна подавати і гарячою і остудженою. При бажанні здивувати гостей, десерт можна подати з морозивом. Для краси посипати ваніллю, корицею та дрібно покришити печивом. А ще можна полити сиропом.

Зараз ви читаєте новину «Карамельні яблука поливають лікером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути