пʼятниця, 13 січня 2012 16:16

Іспанський кухар поєднує оливки із шоколадом і карамеллю

Іспанський кухар Енріке Санчес радить готувати з оливками десерти, м'ясо і снеки

"В Іспанії кажуть: на кожен випадок є своя оливка, - розповів Енріке Санчес кореспонденту журналу "Країна". - На рецепт кексу із білого шоколаду з маслинами і солодким томатним соусом кухара надихнув племінник. Він спробував солону оливку разом із шоколадом і зрозумів, що це дуже смачно.

Спочатку Енріке готує начинку - у мікрохвильовці розігріває вершки і додає білий шоколад. Він має повністю розчинитися. Тоді вихолоджує масу. Для тіста  просіює усі сухі компоненти - кукурудзяне і пшеничне борошно, молочний порошок. Замішує тісто на яєчних білках. Додає до нього підігрітий шоколад. Наповнює силіконові форми на третину. Зверху викладає дрібно посічені чорні маслини і заливає рештою тіста. Запікає 5 хв. у духовці при температурі 170С.

"Для крему на повільному вогні готуватиму подрібнені помідори з цукром і ваніллю", - кухар розрізає ванільний стручок і зішкрібає середину до каструлі. Крем готовий за кілька хвилин. Знімає з плити і додає свіжої малини і лимонного соку - для аромату. Готовий кекс викладає у тарілку, наповнену томатним кремом. Прикрашає шоколадним морозивом і листком м'яти.

Для тіста потрібно 200 г білого шоколаду, 150 г яєчних білків, 60 г мигдалю чи мигдального порошку, 40 г кукурудзяного борошна, 25 г пшеничного борошна, 75 г молочного порошку. Для начинки - 200 г шоколаду, 100 г вершків, маслини. Для томатного соусу - 300 г помідорів, 200 г цукру, ванільна паличка, 75 г малини або ожини, кільце лимона. Для оздоблення - шоколадне морозиво і м'ята.

Для смаженої качиної грудинки в оливковій карамелі з яблуками беруть зелені оливки. Найбільше рецептів приготування качки існує у Наваррі, яка межує з Францією. Тут вирощують качок породи мулард.

Грудинку Енріке Санчес обсмажує у каструлі з оливковою олією. Потім крає її на скибки і смажить ще 5 хв. Яблука і оливки нарізає невеликими шматочками, додає оливкову олію першого холодного віджиму і цукор. На майже готове м'ясо викладає яблука, присипає цукром і розплавляє за допомогою карамелізатора. Можна використати гриль. До качки подає підливку: мед, розчинений у бульйоні.

"Найкращі приправи до качки - розмарин і тим'ян. Ще іспанці дуже люблять часник і цибулю, але рідко вживають їх сирими. З часнику роблять соус аліолі з оливковою олією. Кажуть, його придумав імператор Нерон. Улюблену засмажку до традиційних страв готують з часнику, цибулі, помідорів і перцю. В усіх регіонах Іспанії в їжу додають терті волоські горіхи і зелень шавлії".

Для страви беруть качину грудинку, яблуко, 20 г зелених оливок, 100-150 г телячого бульйону, 2 ст. ложки меду, цукор, свіжий розмарин, оливкову олію, сіль і перець.

Прочитати більше про іспанську кухню та дізнатись нові  рецепти від Енріке Санчеса можна у журналі "Країна" № 53.

Зараз ви читаєте новину «Іспанський кухар поєднує оливки із шоколадом і карамеллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути