




Шеф-кухар одного з ресторанів Львова Марина Панас своєю коронною стравою називає м'ясні зрази. Їх готує з найрізноманітнішими начинками. Найпростішими вважає зрази з яйцем.
"У мене в морозильнику завжди лежить півкіло чи кілограмчик домашнього м'ясного фаршу. Тому я неочікуваних гостей не боюся. Завжди маю, чим їх пригостити. Розморожую фарш у мікрохвильовці і готую зрази", - каже жінка. Найперше вона варить на круто три курячих яйця. Опускає у киплячу воду і варить протягом 7-8 хвилин. Після закінчення цього часу кладе їх у холодну воду і дає їм час охолонути. Очищає яйця і ріже їх на невеликі кубики. У півкілограма готового фаршу додає сире яйце, 1-2 зубчика роздушеного часнику. Кладе туди 2 шматочки білого хліба. Його попередньо замочує у воді або молоці, віджимає. Туди ж йде 1 цибулина, порізана дрібними кубиками або пропущена через м'ясорубку.
Всі інгредієнти добре перемішує до отримання однорідної маси, додає сіль і перець за смаком. Викладає на долоню повну столову ложку з гіркою фаршу, розминає її ложкою в коржик. По центру коржа викладає 1 чайну ложку порізаних яєць. Згинає долоню і акуратно з'єднує краї коржа з фаршу так, щоб начинка була всередині і ніде не виглядала. Тріщинки замазує пальцем. Зрази обвалює у борошні і викладає на тарілку, присипану борошном.
На сковорідку зі заздалегідь розігрітою соняшниковою олією викладає сформовані зрази з яйцем. Смажить на середньому вогні до отримання золотистої ніжною скоринки. Обсмажує з обох сторін. Викладає на тарілку і подає до столу. М'ясні зрази з яйцем відмінно поєднуються з будь-якими кашами, макаронами, овочевими гарнірами або салатами.
Коментарі