20-річна Юлія Іценко з Києва на сніданок готує рисові котлети з начинкою.
— Я — вегетаріанка, — пояснює дівчина. — Вигадала рисові котлети з овочевою та грибною начинкою. Цей сніданок легкий і поживний.
Основа страви — рис. Його Юля варить до повної готовності. Гарячу кашку солить, поливає томатною пастою і ще дві хвилини проварює. Щоб вона швидше охолола, викладає тоненьким шаром на стіл або дощечку. Тоді готує начинку. Нарізає дрібненькими кубиками помідори, перець, відварені печериці або сушені білі гриби. Натирає на дрібну тертку сир і все перемішує. З рису робить котлетки з начинкою — так само, як картопляні зрази. Обкачує їх у сухарях і обсмажує.
— А моя мама недавно почала їх робити з шинкою, язиком, рибою, яйцем та крабовими паличками, — розповідає дівчина. — Вмочає в яйці та борошні.
Коментарі