четвер, 18 лютого 2010 20:17

Картопляні зрази начиняють рибою

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  У львівському кафе ”Смаколик” кухар Галина Заставна готує пісні зрази. Начиняє їх рибою або капустою
У львівському кафе ”Смаколик” кухар Галина Заставна готує пісні зрази. Начиняє їх рибою або капустою

Із 15 лютого і до Великодня у львівському кафе здорового харчування "Смаколик" пропонують пісні страви. У меню є аркуш з їх переліком. Готують гороховий суп із грінками, галицький пиріг із картоплею та гречкою, тушкують рибу, квасолю з печерицями, голубці з тертою картоплею, зрази з рибним фаршем чи капустою.

На зрази тут відварюють картоплю "в мундирах". Так краще зберігаються вітаміни і тісто не липне до рук. Зварені бульби мелють на м"ясорубці, додають сире яйце та муку. Тісто має бути ніжним та м"якшим, ніж на вареники.

— Начинку готую з квашеної капусти. Її відварюю майже годину, — розповідає кухар Галина Заставна, 49 років. — Відкидаю на друшляк, відтискаю, січу дрібно ножем. Потім змішую з підсмаженою цибулею та тушкую на сковороді до золотистого кольору. Начинка має охолонути.

Перед тим як ліпити зрази, кухар посипає долоні мукою. Формує з картопляного тіста паляничку, кладе посередині капустяний фарш та загортає. Панірує в борошні, обсмажує на олії з двох боків.

Для рибної начинки радить обирати морську рибу. В ній менше кісток. Її слід відварити, перемолоти, вимішати з підсмаженою цибулею та кропом.

Зараз ви читаєте новину «Картопляні зрази начиняють рибою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути