Доступна ціна, прекрасний смак, легкість приготування - все це робить курячі крильця одним з улюблених продуктів багатьох кулінарів. Приготувати їх нескладно - головне визначитися з соусом і приправами, які можуть кардинально міняти смак. За короткий час на вашому столі стоятимуть ароматні крильця із хрусткою скоринкою.

Курячі крильця, запечені в соєво-гірчичному соусі
Інгредієнти:
курячі крила - 700 г
по 2 ст.л. соєвого соусу, гірчиці і майонезу
часник - 2 зубчики
хмелі-сунелі - 1 ст. л.
Приготування:
Перемішати майонез з соєвим соусом, гірчицею, хмелі-сунелі і пропущеним через прес часником до однорідності.
Опустити в приготований маринад промиті і обсушені крила.
Поставити їх на 2 години в холодильник, після чого викласти на деко.
Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Курячі крильця, запечені з гречкою
Інгредієнти:
сир твердий - 200 г
гречана крупа - 1 склянка
болгарський перець - 1 шт
крила курячі - 300 г
цибуля - 2 шт
морква - 1 шт
хмелі-сунелі та інші спеції - за смаком.
Приготування:
Промити гречку, нарізати овочі довільно, але не крупно.
Покласти в каструлю ці продукти, відварити до напівготовності гречку разом з овочами.
У мікрохвильовій печі в цей час проварити крила на повній потужності 10 хв.
Викласти у форму для запікання спочатку гречку з овочами, влити трохи води (тієї ж, в якій варилися).
Покласти зверху крила і запікати 30 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці.
Потім посипати сиром і запекти ще 5 хвилин до його розплавлення.
Курячі крильця, запечені в рукаві
Інгредієнти:
крила курячі - 1,5 кг
спеції та приправи - за смаком
Приготування:
Промити крила, обсушити і викласти в пакет для запікання.
Додати приправи і спеції за смаком. Закрити пакет кліпсою, струснути щоб приправи рівномірно розподілилися між крилами.
Зробити на пакеті кілька проколів. Чим їх буде більше, тим більше зарум'яняться крила, запекти в розігрітій до 200 градусів духовці.
Курячі крильця, запечені в пиві
Інгредієнти:
курячі крила - 500 г
світле пиво - 500 мл
каррі - 1 ч. л.
часник - 2 зубчики
мелений перець, сіль - по 1/2 ч. л.
Приготування:
Перемішати каррі, сіль, перець, пропущений через прес часник.
Холодною водою промити крила, обсушити, натерти спеціями. На годину залишити в холодильнику.
Далі замаринувані крила викласти у форму для запікання і залити пивом - воно має покрити їх на дві третини висоти.
Поставити крила в холодну духовку, запікати 50 хв, включивши нагрів 250 градусів.
Коментарі