середа, 30 вересня 2020 12:06

Як знизити рівень холестерину в крові

Як знизити рівень холестерину в крові
Оливкова олія багата мононенасиченими жирними кислотами, а також вітамінами E і K. Фото: pexels.com

Холестерин - органічна жироподібна речовина, що грає важливу роль в роботі організму. Це важливий елемент клітинних мембран, що регулює проникність клітинної стінки. Крім того, бере участь в синтезі жовчних кислот, гормонів, жиророзчинних вітамінів, функціонуванні нервової, імунної систем організму.

Загальний рівень холестерину в людському організмі повинен перебувати в межах 2,8-5,2 ммоль/л.

Постійно стежити за рівнем холестерину вкрай важливо, особливо у літньому віці. Відхилення від норми може спровокувати розвиток серцево-судинних захворювань. Харчування - один із чинників, який може подіяти як позитивно, так і негативно. Все залежить від того, який у людини раціон. Якщо надмірно споживати алкоголь, цукор та жирне мясо - нічого хорошого не варто чекати. Натомість лікарі радять більше їсти зелені, горіхів, риби та авокадо.

Зелень

Зелень містить набагато більше речовин, яких потребує наш організм для активної діяльності, ніж в інших продуктах, наприклад, м'ясі, рибі, хлібові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спрага та головний біль: назвали ознаки надмірного вживання солі

Можна їсти в будь-якому вигляді й в будь-яких кількостях. Додавати до салатів, супів та других страв. Багата харчовими волокнами й антиоксидантами, які сприяють зниженню холестерину.

Жирна риба

Оселедець, лосось та скумбрія багаті Омега-3. Щоб уся користь не зводилась на нуль, краще не їсти у копченому, або смаженому вигляді.

Горіхи

Будь-які види горіхів знижують не лише холестерин, але й рівень цукру в крові та покращують баланс ліпопротеїнів. Багаті на вітамін Е, мідь, цинк та клітковину. Попри це з цим продуктом краще не перебільшити. Денна норма - 100 грамів.

Оливкова олія

Оливкова олія - універсальний продукт. Вона допомагає протистояти хворобам суглоб та кісткової ткани, діє як проносне та знижує холестерин.

Багата мононенасиченими жирними кислотами, а також вітамінами E і K. Вживати краще в поєднанні із салатами.

Авокадо

Не раз дієтологи наголошували на користі авокадо для організму і не дарма. Плід є ефективним антиоксидантом, що захищає клітини від старіння, бере участь у процесах кровотворення, цілюще впливає на діяльність шлунково-кишкового тракту та багато іншого.

Авокадо містить безліч мононенасичених жирних кислот, вітамін B9 і мідь. З нього готують супи, додають у салати та роблять смузі.

Серцево-судинні захворювання залишаються основною причиною смерті в світі. Лікарі запевняють, що здоров'я серця, у першу чергу, залежить від способу життя.

Зараз ви читаєте новину «Як знизити рівень холестерину в крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути