понеділок, 28 вересня 2020 15:45

Спрага та головний біль: назвали ознаки надмірного вживання солі

Дієтологи радять вживати не більше, ніж чайну ложку солі на день. Попри це, самі того не знаючи, люди перевищують допустиму норму в кілька разів. Здається, в цьому немає нічого страшного. Насправді це не так. Організм страждає. Щоб повідомити про певні збої, він надсилає сигнали порятунку. Головне їх вчасно помітити.

Автор: Andrea Piacquadio from Pexels
  Призводить до ожиріння. Сіль затримує рідину в організмі і підсилює апетит.
Призводить до ожиріння. Сіль затримує рідину в організмі і підсилює апетит.

Постійний головний біль - перший дзвіночок про те, що розширені судини головного мозку. Зазвичай такий стан викликає надлишок солі. Якщо не вжити заходів - наступним стане гіпертонічна хвороба.

Чіпси, сухарики, піца та інші продукти із високим вмістом натрію - порушують водний баланс. Якщо втриматися від споживання цих страв неможливо, слід пити багато рідини. Якщо спрага не минає, це свідчить про те, що в організмі надлишок солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 продуктів, які знижують холестерин

Набряки на пальцях рук, ніг та обличчі - черговий наслідок порушення водного балансу. Це чергове попередження про те, що варто переглянути власний раціон.

У 2011 році науковці довели, надлишок солі негативно позначається на когнітивних здібностях, провокує погіршення пам'яті.

Відмовитися слід не лише від солі, але і від солоних продуктів: ковбас, маринованих огірків, чіпсів та іншого. Результат не змусить себе довго чекати. З часом знизиться артеріальний тиск на 7-10 мм рт. ст, піде зайва вага. Покращиться якість шкіри та сну.

Живіт може здувати через неправильний прикус. Він заважає добре пережовувати їжу. Інакше нерівномірно навантажується жувальний апарат і їжа потрапляє в шлунок шматками. Від цього довше перетравлюється і бродить.

Зараз ви читаєте новину «Спрага та головний біль: назвали ознаки надмірного вживання солі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути