Жир та нагар на сковорідці ‒ одна з найбільших кухонних проблем. Впоратись із нею можна за допомогою дорогих найновіших засобів.
Але є й кілька простих і перевірених методів. Поради, як легко й швидко очистити сковорідку зібрала Gazeta.ua.
Очистити сковороду від жиру можна й без додаткових засобів. Для цього достатньо налити в неї води й прокип'ятити протягом 15 хв. Потім сковорідку знімають з вогню, трохи чекають і за допомогою простої губки промивають під проточною водою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати кашу, коли немає окропу ‒ корисні поради
Популярний і простий спосіб очищення від нагару ‒ сода та оцет. Сковорідку з нагаром перевертають, посипають спочатку содою, а потім заливають оцтом. Усе це слід приблизно на п'ять хвилин залишити. Потім можна протерти губкою і промити.
Цими ж інгредієнтами сковорідку можна вичистити від жиру. Дно посипають содою, наливають трохи води. А через пів години додають столову ложку оцту та промивають.
Гарними засобами очистити сковорідку можуть бути також сіль та картопля. Сіль має бути крупною. Нею посипають дно. А потім сковорідку можна протерти розрізаною навпіл картоплиною. Залишиться лише промити чистою проточною водою.
Плями часом бувають такими підступними, що жоден із нових розрекламованих засобів не може з ними впоратись. Особливо здатні псувати речі плями від кави, какао чи шоколаду. Gazeta.ua зібрала кілька дієвих порад ‒ як ефективно їх вивести.
Сіль – одна з найпопулярніших приправ в кулінарії. Без неї не обходяться на жодній кухні. Однак сіль можна застосовувати не лише як харчову добавку. Цей продукт також є справжнім помічником у побуті. Для використання в побуті сіль краще вибирати кам'яну грубого помелу без домішок йоду. Gazeta.ua зібрала шість незвичайних способів застосування солі.
Коментарі