понеділок, 24 жовтня 2022 17:40

Як приготувати кашу, коли немає окропу ‒ корисні поради

Як приготувати кашу, коли немає окропу ‒ корисні поради
Деякі каші для приготування достатньо залити водою, кефіром або молоком. Фото: apostrophe.ua

Нині в Україні всім треба мати певний запас консервів і сухої сублімованої їжі на випадок надзвичайних ситуацій чи вимкнення світла.

Деякі крупи необов'язково варити. Їх достатньо залити водою, кефіром або молоком. Їх також радять мати в запасі, повідомляє Dovidka.info.

До таких належить і гречана каша. Коричнева гречка продається в магазинах уже готовою. На пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу й електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Але вона має настоюватися від 5 до 10 год. Тому краще замочувати її на ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газу на зиму може забракнути – Вітренко

Перлову крупу також можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має аж від 10 до 24 год. Також краще залити її звечора.

Крупу кускус заливають холодною водою. Її достатньо залишити на 20–30 хв. для приготування. А якщо вода гаряча, то вистачить 5–10 хв.

Вівсянку або вівсянку в пластівцях можна готувати на холодній воді. Для цього в холодній воді її залишають настоюватися на 30 хв. або 1 год. В окропі – достатньо 20 хв.

Щоб приготувати манну кашу, крупу заливають холодною водою або молоком, накривають та настоюють 15–20 хв. Кашу кіноа також заливають водою й залишають на ніч.

Усі ці каші також можна готувати в термосі. Одна година кипіння на плиті дорівнює 4–5 год. настоювання в термосі.

Нині через російські обстріли струм може зникнути щохвилини. Потрібно правильно запастися консервами й сухою сублімованою їжею на такі випадки. Gazeta.ua зібрала поради, як приготувати супи, каші, пюре без світла.

Українські енергетики зараз розглядають найжорстокіші сценарії наслідків ракетних атак росіян на інфраструктуру. Вони знають, як діяти при різних ступенях руйнувань енергооб'єктів.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати кашу, коли немає окропу ‒ корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути