пʼятниця, 11 червня 2021 12:00

Корейська кухня дивує поєднаннями: три пікантні страви

Корейська кухня відома гострими стравами з великою кількістю морепродуктів і гарнірів. Їх приправляють кунжутною олією, соєвим соусом, сіллю, часником, імбиром і пастою чилі. Відмінною особливістю є переважання рослинних інгредієнтів над м'ясом і злаками.

Корейці не їдять хліба – його замінює рис. Хліб печеться тут винятково для іноземців. Не вживають і коров'яче молоко. Його замінило козяче.

На відміну від європейської традиції, коли на стіл подаються чергою перша, друга й третя страви, у Кореї на сервірованому столі багато дрібних чашок із закусками - панчанамі. Перед кожним ставлять окремі чашки для рису й супу, а інші корейські страви розташовуються в центрі столу, звідки кожен бере собі їжу.

Токпоккі

Автор: tourkazka.com
 

Це улюблена страва корейських школярів. Основний інгредієнт це тток - рисові "ковбаски", які тушкуються з овочами, м'ясом або морепродуктами.

Інгредієнти:

450 г гареток - клейкі білі палички з рисового борошна

2 ст. л. гострої соєвої пасти

1 ст. л. цукру

1 пластина водоростей

1 ст. л. гострого перцю

7 анчоусів без голови

Приготування:

Вилити в каструлю 1 л води, додати анчоуси й розкришені водорості. Довести рідину до кипіння, не накриваючи кришкою. Через 15 хв. дістати водорості та анчоуси.

Зробити соус, змішавши пасту, цукор і перець.

Засипати гаретки в анчоусний бульйон і крупно нарізану зелену цибулю. Довести до кипіння й перемішати.

Варити до пом'якшення та щоб соус став блискучим і густим. Якщо навіть через 10 хв. гареток не м'якшає, влити ще трохи води в соус.

Кімчхіччіге

Автор: tourkazka.com
 

Цю страву подають сильно гарячою, щоб максимально відчути її смак і гостроту.

Інгредієнти:

свинина - 200 г

капуста кимчи - 200 г

зелена цибуля - 1 стрілка

твердий сир тофу - 200 г

гостра паста кочудян - 1 ст. л.

цукор - 1 ч. л.

вода - 600 мл

Приготування:

Свинину, тофу й капусту нарізати кубиками. У зеленої цибулі відокремити білу частину від зеленої. Біла не знадобиться, а зелена потрібна для прикрашання супу.

Скласти в каструлю свинину й капусту із розсолом, пасту й цукор. Налити воду, поставити на вогонь і довести рідину до кипіння. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 30 хв.

Додати в каструлю кубики тофу, дати рідині закипіти. Зменшити вогонь і варити ще 10 хв. Додати зелену цибулю і зняти каструлю з вогню. Покласти в порційні піали шматочки вареного м'яса, капусти й тофу, залити бульйоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як здивувати рідних - суддя "Майстер Шеф" поділився рецептом неймовірної страви

Тансуюк

Автор: tourkazka.com
 

Інгредієнти:

пісна свинина - 500 г

консервований ананас - 100 г

цибуля - 70 г

зелений солодкий перець - 50 г

червоний солодкий перець - 50 г

огірок - 50 г

морква - 30 г

Для маринаду:

саке - 0,5 ст. л.

імбир - 2 скибки

соєвий соус - 1 ч. л.

кукурудзяний крохмаль - 95 г

вода - 160 мл

1 яєчний білок

Для кисло-солодкого соусу:

вода - 100 мл

ананасовий сік (від консервованих ананасів) - 100 мл

цукор-пісок - 25 г

світлий соєвий соус - 2 ст. л.

білий рисовий оцет - 1 ст. л.

кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.

вода - 2 ст. л.

Приготування:

Приготувати тісто для кляру з кукурудзяного крохмалю. Змішати крохмаль із водою й залишити на 1 год., щоб крохмаль осів на дно.

Потім потрібно приготувати маринад для м'яса. Для нього нарізати соломкою імбир, додати імбир і саке, соєвий соус, сіль і чорний мелений перець. У маринад покласти порізане м'ясо.

Приготувати кисло-солодкий соус із води, ананасового соку, цукру, соєвого соку й рисового оцту. Перемішати рідину до розчинення цукру.

Капусняк - відома українська страва, яка з давніх часів подавалася на свята, зокрема й весілля. Головним інгредієнтом є квашена капуста, завдяки якій суп виходить із кислинкою та особливим ароматом. Для страви використовують будь-яку крупу: пшоно, рис, перловку або гречку.

Рецептом відомого супу поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Зараз ви читаєте новину «Корейська кухня дивує поєднаннями: три пікантні страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути