Секрет ідеальних чебуреків ховається у тісті, яке виходить тоненьке, хрустить зовні й залишається м'яким усередині, та в соковитій, ароматній начинці.
Правильна температура води, ретельне вимішування - ось те, що робить чебуреки досконалими.
Ось найкращий рецептом тіста, який обов'язково збережете, щоб приготувати ще раз.
Чебуреки з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою
Інгредієнти
Тісто
Крутий окріп - 1 скл.
Борошно пшеничне - 3 скл.
Яйця - 1 шт.
Олія - 3 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Фарш:
М'ясний фарш - 500-600 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Вода холодна - 100-150 мл
Сіль, перець - за смаком
Зіра - за смаком
Олія рафінована для смаження
Як приготувати
М'ясо підійде будь-яке. Можна курячі стегна без кісток і шкіри, пише ghospodynja.
Для початку треба прокрутити м'ясо через м'ясорубку, а цибулю дрібно нарізати. Додати перець, сіль і зіру. Влити холодну воду і перемішати. Фарш повинен вийти трохи рідким.
У чашу міксера всипати борошно, посолити, вбити яйце і перемішати. Влити олію і крутий окріп. Замісити м'яке тісто. Помістити тісто в пакет до повного охолодження, можна відправити в холодильник.
Розкачати тісто в тонкий пласт, вирізати кружечки потрібного діаметру.На край викласти ложкою фарш і розподілити так, як показано на фото. Потім накрити другою половинкою тіста і закріпила краї, це зручно зробити виделкою.
Розігріти рафіновану олію і обсмажила чебуреки з двох сторін до рум'яності на вогні вище середнього. В ідеалі, якщо чебуреки будуть повністю занурені у фритюр.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріупольські чебуреки: готуємо ситний перекус, який пахне дитинством
Готові чебуреки викласти на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія. Ось такі чебуреки вийшли, трохи хрусткі зовні і соковиті всередині.
Це заварне тісто підходить до багатьох страв. Для чебуреків тісто вийшло тоненьким і з бульбашками, а це дуже важливо для чебуреків. З ним дуже просто працювати, воно ідеально розкачується і не липне до скалки і рук.
Чебуреки - одна з улюблених страв кримських татар. Закуску готують із різними начинками: фаршем, грибами, сиром. Обсмажують у великій кількості олії на сковороді. Щоб чебуреки вийшли хрусткими, треба додавати горілку під час замішування тіста.




















Коментарі