![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/486/486610_1_w_570.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/486/486610_2_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/486/486610_3_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/486/486610_4_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/486/486610_5_a_135_100.jpg?v=0)
Черкащанка 30-річна Ольга Хандусь пригощає своїх гостей незвичним чаєм з імбиром, шипшиною та ехінацеєю.
"Дуже багато корисного читала про імбир та шипшину, – ділиться дівчина. – Спробувала додати до цих інгредієнтів ще й ехінацею і отримала надзвичайно смачний чай".
Вона чистить імбир, нарізає його тонкими, дрібними шматочками і кидає в окріп.
"Шипшина – джерело вітаміну С, але для отримання кращого вітамінного ефекту, плоди необхідно подрібнити", – радить господиня.
Вона використовує звичайний ніж, перерізаючи кожну ягоду навпіл. Також можна скористатися кавомолкою, головне, щоб окріп розчинив корисні речовини всередині.
Подрібнену шипшину додає до імбиру і кип'ятить декілька хвилин, після чого накриває кришкою і настоює не менше 10 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбирний чай п'ють на початку грипу
Дівчина розповіла, що важливим інгредієнтом чаю є ехінацея, адже вона "багата біологічно активними речовинами та мінералами: марганцем, залізом, цинком, нікелем, магнієм, кальцієм та калієм".
"Усі ці елементи підвищують імунітет, покращують обмін речовин, мають протиалергічні, протимікробні, противірусні та протизапальні властивості", – зазначила Ольга Хандусь.
Вона використовує звичайну ехінацею у пакетиках, але при запарюванні пакетик розриває і його вміст висипає у заварник. Також радить додавати зелений чай для посиленого смаку. Настоює чайну траву 7-10 хвилин.
Після отримання бажаного ефекту, виливає імбирно-шипшиновий напій у заварник.
"Трав'яний чай надзвичайно насичений із кисленьким присмаком шипшини і яскравим імбирним ароматом", – ділиться дівчина.
Для любителів солодкого можна додати мед, а також лимон.
Коментарі
2