вівторок, 20 березня 2012 06:00

Імбирний чай п'ють на початку грипу

— Полюбила імбир, коли почалася мода на суші, — розповідає Катерина Алтуніна, 20 років, із Запоріжжя. — Маринований можу їсти без нічого. Якось застудилася і замість пігулок пила імбирний чай. Одужала за три дні. Тепер купую свіжий корінь, його повно в магазинах. Дрібно ріжу й заливаю окропом. Вистачає чайної ложки кореня на склянку води. У теплий додаю мед і лимон.

Імбир сприяє виробленню інтерферонів, активує імунну систему, каже столичний фітотерапевт 47-річний Борис Скачко. Корінь дає організмові сили на одужання при грипі, але не має властивостей убивати віруси.

— На початку застуди помічний чай. Одну чайну ложку імбирного порошку залийте 200 грамами окропу, дайте настоятись 7 хвилин. Добре додати мед. Такий засіб допоможе повністю одужати.

Якщо є висока температура, то гарячий напій лише зашкодить. Чай треба пити теплим. При сильній застуді лікар радить узяти чайну ложку меду і порошок імбиру на кінчику ножа. Змішати у блюдці та впродовж дня потроху злизувати після їди. Тоді покращиться кровообіг.  Інфекція затримається в носі та горлі, не опуститься в бронхи та легені.

— Добре зігрівають шкарпетки, просякнуті імбиром. Треба взяти дві чайні ложки імбирного порошку, розвести в 40 грамах окропу. Намочіть шкарпетки та одягніть їх на ніч. Зверху — сухі. Допомагає, коли перемерзли. Імбир посилить кровообіг, до ранку будете добре почуватися.

Столичний лікар народної медицини 55-річний Олександр Коваленко зауважує, що імбир має й противірусні властивості.

— Також сприяє відкашлюванню мокроти. Має гострий та в'язкий смак, тому придушує вироблення слизу.

Зараз ви читаєте новину «Імбирний чай п'ють на початку грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути