Про користь вівсянки мабуть знає кожний.
Хто їсть її із засмажкою, хтось з молоком, інші додають до неї горіхи та сухофрукти, пише pixelinform.
Відмовтеся від ідеї снідати вівсянкою з фруктами та горіхами. Таке поєднання (навіть якщо воно здається вам смачним) не можна назвати вдалим. Як фрукти, так і горіхи погано засвоюються, якщо вживаються разом із вівсяною кашею.
Забудьте про те, щоб варити вівсянку на молоці. Причина в тому, що крохмаль погано сумісний з білками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полюблять навіть діти: вівсянка стане фаворитом сніданку, якщо додасте цей інгредієнт
Постарайтеся відмовитися від додавання до каші сиропів. Якщо поєднати крохмаль з цукрами, в результаті ви отримаєте реакцію бродіння у шлунку.
Тому найкорисніша вівсяна каша – та, що приготовлена на воді без додавання фруктів, горіхів та сиропів.
У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури.
Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.
Коментарі