Ексклюзиви
вівторок, 22 грудня 2020 10:42

Єлизавета Глінська розкрила секрет хрустких новорічних безе

Єлизавета Глінська розкрила секрет хрустких новорічних безе
Єлизавета Глінська новорічні безе подає з ванільним кремом . Фото: instagram.com

Єлизавета Глінська готує легкі безе з кремом до святкового столу. Цей ніжний десерт, як ніколи є доречним на зимовому святкуванні, адже нагадує сніжки.

Кондитер безе перемащує кремом "Шарлотт" і викладає на тарілку. Ці солодкі кульки прекрасно доповнять святкове меню.

Інгредієнти для безе:

3 білки

3,5 ст. л.цукру

3,5 ст. л. цукрової пудри

Інгредієнти для крему:

100 мл молока

1 яйце

4 ст. л. цукру

1,3 палички ванілі

150 г вершкового масла 82%

Приготування:

Змішати білки з цукром та цукровою пудрою, помішуючи вінчиком. Розігріти воду у каструлі і поставити миску з білками на парову баню.

Змішати масу до повного розтанення цукру. Не перегрівати білки, щоб маса не згорнулася.

Білкову масу збити міксером. У кондитерський мішок викласти білкову масу.

Розігріти духовку на 90 градусів. На деко викласти пергаментний папір, розкласти безе насадкою "Закрита зірка" діаметром 3-4 см. Поставити у духовку для запікання на 1,5 год. Витягнути безе, залишити при кімнатній температурі до повного охолодження.

Готувати крем "Шарлотт". У каструлі змішати молоко, цукор, яйця, ванілін. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибулевий суп Лізи Глінської - тонкощі приготування

Зняти з вогню, перекласти у миску, накрити харчовою плівкою. Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження.

У мисці збити вершкове масло, додати крем "Шарлотт", змішати до однорідної маси.

Перекласти крем в кондитерський мішок з насадкою "Закрита зірка". З'єднати половинки безе кремом.

За 2 тижні до Різдва прийнято пекти штоллен. Це різдвяний кекс на дріжджовому тісті родом з Німеччини. У ньому має бути багато цукатів, родзинок, горіхів. Як не дивно у випічці має бути алкоголь, завдяки якому ця святкова випічка довго зберігається.

Це, як про український борщ – у кожної господині свій рецепт. Але одне в рецепті штоллену має залишатися незмінним – багато вершкового масла: не менше 30 г на кожні 100 г борошна. І практично однакова вага борошна і фруктів з горіхами.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета Глінська розкрила секрет хрустких новорічних безе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути