Деяких людей лякає навіть згадка про цибулю у супі. Проте, варто відходити від стереотипів і пробувати нові страви. Якраз такою є французький цибулевий суп, який є світовим фаворитом у кулінарії.
Єлизавета Глінська поділилась своїм рецептом цибулевого супу та вказала на тонкощі його приготування. Суп доволі простий у приготуванні, для нього не потрібні дорогі продукти.
Інгредієнти:
Багет для декору
Курячий або овочевий бульйон 2 л
Цибуля 2 кг
Вершкове масло 200 г
Чебрець (зелень)
Приготування:
Почистити цибулю від лушпиння, розрізати на 2 половинки. Кожну порізати тонкими півкільцями, щоб під час приготування цибуля розчинилася у бульйоні.
У каструлі об'ємом 4 л розтопити вершкове масло та обсмажити на ньому порізану цибулю. Посолити цибулю та перемішати.
Зменшити вогонь під каструлею, накрити кришкою та тушкувати цибулю у вершковому маслі 1 год.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали швидкий рецепт запечених лінивих голубців
Налити до цибулі весь бульйон, дати супу покипіти ще 10 хв. Спробувати страву на спеції.
Половину цибулевого супу подрібнити блендером в окремій посудині та знову долити в загальну каструлю. Підсмажити грінки з багета та натерти сиром.
Вперше сирний суп з'явився у Франції. На відміну від українців, суп подають на стіл ввечері, а не в обід. Готують, як із плавленими, так і з твердими сирами. Страва виходить ніжною та ароматною. Родзинкою є сухе вино.
Коментарі