Вперше страва з'явилася у Франції. На відміну від українців, суп подають на стіл ввечері, а не в обід. Готують, як із плавленими, так і з твердими сирами. Страва виходить ніжною та ароматною. Родзинкою є сухе вино.
Інгредієнти:
курячий бульйон - 500 мл
твердий сир - 75 г
біле сухе вино - 75 мл
яєчний жовток - 2 шт.
борошно - 1 ст. л.
вершкове масло - 1 ст. л.
сметана - 2 ст. л.
мускатний горіх - дрібка
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Розтопити вершкове масло у каструлі на малому вогні. Всипати борошно. Помішуючи, обсмажити його до появи горіхового аромату. Додати щіпку мускатного горіха, сіль і перець за смаком. В окремій каструлі з'єднати сирі яєчні жовтки зі сметаною. Влити вино і нагріти, не доводячи до кипіння, щоб жовтки не згорнулися. Зменшити вогонь до мінімуму, додати яєчну суміш. Безперервно помішувати протягом хвилини й зняти з плити. Додати в суп тертий сир і добре розмішати. Подати зі смаженими сухариками чи зеленю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ніжний крем-суп із грибів
Гарбузовий суп обожнюють гурмани з усього світу. Адже він багатий бета-каротином, вітамінами В1, В2, С, Е. У страву додають моркву, картоплю, кабачки та будь-які інші овочі за бажанням.
Коментарі