Гриби - продукт, який відмінно поєднується з більшістю продуктів харчування і є головним компонентом багатьох страв. Одним з найпопулярніших є крем-суп. Для першої страви використовують будь-які гриби, крім отруєних.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екзотичний та пікантний: розкрили секрет гарбузового супу-пюре з кокосом
Інгредієнти:
курячий бульйон - 600 мл
ріпчаста цибуля - 2 шт.
печериці - 500 г
борошно - 2 ст. ложки
масло - 40 г
олія - 2 ст. ложки
вершки - 200 мл
сіль, чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Зварити курячий бульйон. Нарізати очищені печериці та цибулю, обсмажити протягом 20 хвилин. Додати дрібку солі та чорного меленого перцю. Викласти обсмажені гриби з цибулею в блендер, додати третину бульйону, і подрібнити до кремоподібного стану. У каструлі розтопити вершкове масло й обсмажити 2 столові ложки борошна. Додати подрібнені гриби, влити бульйон, довести до кипіння. Варити 6-7 хвилин. Додати вершки, довести до кипіння і зняти з вогню. Прикрасити зеленню.
Грибний сезон у розпалі, це означає, що саме час озброїтися кошиком і піти у ліс. Зібрані лисички, білі гриби, або магазинні печериці стануть чудовою основою для грибного паштету.
Коментарі