Голубці є улюбленою стравою багатьох людей, проте її не часто готують через довгий процес. Його можна скоротити, приготувавши ліниві голубці.
З них вийде корисна і ситна вечерю для всієї родини за короткий термін. Капусту не потрібно загортати з фаршем, але смак страва матиме звичний.
Потрібно тільки зварити листи капусти, їх начинити та закрутити.
Інгредієнти:
Капуста – 800 г
Філе куряче – 400 г
Рис – 50 г
Цибуля – 50 г
Морква – 50 г
Олія – 30 г
Яйце – 1 шт.
Сіль – 2 ч. л.
Для соусу потрібно:
Борошно – 30 г
Сметана – 80 г
Томатна паста – 40 г
Сіль – 1 ч. л.
Вода – 330 г
Приготування:
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Капусту покласти у підсолену гарячу воду та варити до напівготовності. Охолодити і дрібно нашаткувати.
Цибулю обсмажити на олії 3 хв. Додати підготовлену натерту на тертці моркву та смажити 10 хв. Рис варити до напівготовності в підсоленій воді.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-3 соковитих страви з фаршу
Змішати м'ясний фарш, рис, овочі та нашатковану капусту. Додати до яйця, сіль та сформувати кульки.
Їх викласти на лист з олією, запекти до утворення рум'яної скоринки 15 хв. Потім залити сметано-томатним соусом і запекти ще 30 хв.
Деруни - популярна страва не лише в Україні, але й за її межами. Наприклад, у Білорусі їх називають – картопляники, а в Ірландії – боксті. Традиційно готують з картоплі, яєць, цибулі та спецій. За бажанням до страви додають фарш, сир, зелень, або гриби.
Легкий рецепт далі у статті.
Коментарі