Страви з фаршу – "паличка-виручалочка" для будь-якої господині. Вони ситні, смачні та не потребують багато часу на приготування. Наразі існує тисячі рецептів з фаршу, найпопулярніші: буріто, ледачі пельмені та котлети.
Котлети
Інгредієнти:
фарш будь-який - 500 г
м'якушки білого хліба - 200 г
цибуля - 1 шт.
вода - пів склянки
борошно для панірування - 200 г
спеції - за смаком
Приготування:
До фаршу додати перемелену в м'ясорубці цибулю та спеції. Розділити на однакові порції та сформувати в руках котлету, додати паніровку. Скласти на присипану мукою дошку або стільницю.Смажити котлети на добре розігрітій олії з двох боків. Подавати із картопляним пюре чи овочами гриль.
Буріто
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінально та затишно: як прикрасити святковий стіл у осінньому стилі
Інгредієнти:
фарш – 500 г
сир твердий – 300 г
кукурудза консервована – 200 г
біла квасоля консервована – 200 г
томатний соус – 100 мл
тортильї – 12 шт.
цибуля – 1 шт
болгарський перець – 1 шт.
оливкова олія - за смаком
сіль, перець, часник – за смаком
Приготування:
Дрібно нарізати та обсмажити цибулю з фаршем до готовності. Злити рідину з кукурудзи й квасолі. Болгарський перець очистити від насіння та нарізати кубиками. З'єднати фарш з овочами, додати спеції та 100 грамів сиру. Залити все томатним соусом. Тушкувати кілька хвилин на середньому вогні. Тортильї або порції лаваша посипати сиром, що залишився і викласти зверху начинку, згорнути конвертиками та підсушити на сухій розжареній сковороді протягом кількох хвилин.
Ледачі пельмені
Інгредієнти:
фарш – 200 г
яйця – 3 шт.
вода – 110 мл
борошно – 200 г
сіль, перець – за смаком
сметана, зелень, часник для соусу – за смаком
Приготування:
Збити яйця. Додати воду, сіль і повторно перемішати. У яєчну суміш ввести муку. Має вийти густе тісто, як на оладки. Додати фарш та спеції, перемішати. Довести підсолену воду до кипіння. М'ясний фарш набрати чайною ложкою та обережно опустити в киплячу воду, періодично помішувати. Після того, як пельмені закиплять, варити 8-10 хвилин. Готову страву подати зі сметаною.
Запечені реберця в духовці – це проста і водночас смачна страва. Виглядає естетично, тому може стати окрасою будь-якого столу. Гармонійно смакує з овочами гриль, картоплею та рисом.
Коментарі