Запечені реберця в духовці – це проста і водночас смачна страва. Виглядає естетично, тому може стати окрасою будь-якого столу. Гармонійно смакує з овочами гриль, картоплею та рисом.
Інгредієнти:
свинячі ребра - 1кг
сіль, перець - за смаком
мед -1 ст. л.
гірчиця - 1 ст. л.
паприка - 0,5 ч. л.
суміші трав для свинини - 1 ст. л.
рослинна олія - 3 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулька по-чеськи: як запекти м'ясо з колою та коньяком
Приготування:
Придбати ребра із мінімальним прошарком сала. Посолити, посипати перцем і залишити маринуватися на ніч в холодильнику. Проварити в підсоленій воді 20 хвилин. Рідина має покрити не більш ніж половину ребер. Охолоджену свинину змастити сумішшю трав, гірчиці, олії та меду. 1/3 маринаду залишити на потім. Помістити ребра в нагріту до 160 градусів духовку на 20 хв. Дістати, повторно змастити залишками спецій. Запекти до рум'яної скоринки.
Рулет з індички запікають під медово-апельсиновим соусом із сухофруктами та горіхами. Прикрашають подрібненою зеленню, відварною броколі та ягодами журавлини.
Коментарі