— Люблю готувати страви з індички, бо її м'ясо дієтичне, — каже 30-річна Ірина Зінченко із Сум. — Найкраще запікати у вигляді рулету з додаванням сухофруктів або горіхів. Можна експериментувати з начинкою, але справжнього й багатого смаку страві надає медово-апельсиновий соус.
Вичавлює сік з апельсина середньої величини.
— Змішую його з половиною склянки рідкого меду і додаю дрібку меленої кориці. Ставлю на легкий вогонь і постійно помішую, щоб не підгоріло. Готую, доки суміш загусне і зменшиться вдвічі. Відставлю соус, щоб охолонув.
Виделкою розминає 200 г бринзи. Додає по жмені подрібнених волоських горіхів і в'яленої журавлини.
— Подрібнюю половину пучка петрушки, вкидаю до начинки, добре вимішую. Промиваю 2 кілограми філе індички. Покриваю його харчовою плівкою та злегка відбиваю. Потім проходжусь качалкою, щоб вирівняти м'ясо. З обох боків посипаю сіллю та перцем. Залишаю на 10 хвилин, щоб філе ввібрало спеції.
На ширший край викладає начинку і скручує в рулет.
— Сильно стискаю, щоби вийшов щільний. Зав'язую кулінарним шпагатом і викладаю на деко. Розтоплюю 50 грамів вершкового масла та змащую рулет, так він буде соковитий. Поливаю половиною чашки приготованого медово-апельсинового соусу.
Накриває рулет фольгою та запікає протягом години за температури 190°С.
— Кожні 15 хвилин поливаю рулет залишками соусу. За годину знімаю фольгу й запікаю ще 20 хвилин до золотистої скоринки. Охолоджую та розрізаю на порційні шматки. Подаю прикрашеним подрібненою зеленню, відварною броколі та ягодами журавлини. Рулет добре смакує із будь-яким соусом, — каже Ірина Зінченко.
Коментарі