Деруни - популярна страва не лише в Україні, але й за її межами. Наприклад, у Білорусі їх називають – картопляники, а в Ірландії – боксті. Традиційно готують з картоплі, яєць, цибулі та спецій. За бажанням до страви додають фарш, сир, зелень, або гриби.
Інгредієнти:
фарш - 600 г
картопля - 4 шт.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
яйця - 2 шт.
сіль, спеції - за смаком
олія рослинна - за смаком
Приготування:
Натерти на тертці картоплю і цибулю. Додати фарш, яйця. Посолити, поперчити за смаком. Викладати на пательню ложкою. Обсмажити деруни у великій кількості олії на повільному вогні 3 хвилини з кожного боку. Подавати зі сметаною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисні та низькокалорійні: як приготувати курячі оладки на "швидку руку"
Деруни - не тільки щоденна закуска, а й святкова страва. Для цього у них додають начинки або готують соуси.
Коментарі