До рецептури тортів і пасок часто входять цукати. Їх легко приготувати вдома.
Акуратно чистимо три апельсини середнього розміру. Шкірку ріжемо ножем на дрібні шматочки. Заливаємо холодною водою і залишаємо на 2-3 дні. Воду потрібно міняти двічі на день.
Через три дні зливаємо воду з апельсинових шкірок і заливаємо окропом (приблизно 3,5 склянки). Проварюємо 2-3 хвилини, поки шкірки не стануть м'якими.
Готуємо цукровий сироп: 3 склянки води, у якій варилися шкірки, та 400 г цукру. Коли сироп починає загущуватися, додаємо шкірки і варимо ще декілька хвилин.
Зливаємо сироп, цукати відкидаємо на друшляк. Коли сироп повністю стече, викладаємо цукати на пласку тарілку та обвалюємо в цукрі. Даємо підсохнути протягом декількох годин, а тоді перекладаємо у скляну банку.
Таким чином цукати можна приготувати з лимонів та грейпфрутів. Свіжі цукати м'які, з часом вони підсихають, твердішають.
Коментарі
2