Киянка Аліна Гавриш, 41 рік, сама готує цукати. Робить їх зі шкірок апельсинів і лимонів.
— Донька пригадала, що колись у школі її подружка таким пригощала. Я порізала шкірки тоненькими смужками, засипала цукром порівну. Зварила все в каструльці на маленькому вогні. Коли цукати охолоджуються і підсихають, мають цитрусовий присмак, м'які та солодкі. За вечір діти й чоловік все з'їли. Іншим разом пробувала робити довго. Тоді цукор темнішає і цукати виходять, як карамельки.
Страву роблять також із динних шкірок. Аліна зрізує зелену частинку. Ріже решту дрібними шматочками та варить у сиропі. Вони стають прозорі й дуже солодкі.
— З вівсяною кашею дуже смачно. Або просто посмакувати із чаєм.
Коментарі