Осіння мряка не додає ранкового оптимізму та бажання зустрічати з посмішкою новий день.
Gazeta.ua підібрала 5 найкращих сніданків, які можна приготувати за 10 хвилин.
Вівсяні оладки
Такий сніданок розвіє сум за сонячним літом і дасть змогу відчути всю красу осені.
Для приготування знадобиться:
100 г вівсяних пластівців
2 ст. ложки борошна
1 яйце
3 ст. ложки цукру
1 апельсин
Половина чайної ложки розпушувача
Спочатку треба зварити несолону кашку та остудити її. Як охолоне додавати яйце, цукор, борошно та розпушувач. Розмішати до однорідної маси і готувати на гарячій сковороді.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву
Омлет в духовці на сирній подушці із помідорами
Швидкий та ситний сніданок наповнить вас позитивом і ви будете усміхатися навіть осінньому дощику.
Для цього знадобляться
3-4 Яйця
150 г твердого сиру
2 Помідори
Одна третя склянки Молока
Сіль, перець, французькі трави – за смаком
Готувати наступним чином: яйця збити з молоком, додати спеції. Дно посудини, в якій готуватимете, викласти порізаним сиром. Зверху на сир викладаємо помідори. Все це заливаймо яєчно-молочною сумішшю і ставимо в попередньо розігріту духовку на 5-10 хвили
Смачного і чудової суботи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити з гарбузом після Геловіну - 5 корисних рецептів
Кекс в чашці. З таким сніданком ви вийдете з дому веселим
Для цього треба:
1 ст. ложка борошна
1 ст. л. какао
1 ч. л. розпушувача для тіста (замінник – сода, гашена оцетом або лимонним соком).
У чашці мішаємо всі інгрідієнти і ставимо в микрохвильовку. Треба 3 рази по 1 хвилині. Все, сніданок готовий.
Яєчні грінки.
Для цього треба :
2 яйця
твердий сир
хліб
спеції за вашим смаком
Яйця треба збити із твердим сиром. Обвалити в отриманій суміші хліб і обсмажити його на гарячій пательні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модне застілля: 15 способів подачі бутербродів
Гарячі бутерброди.
Щоб війшло різноманітно заготовки доведеться робити з вечора.
Основні інгрідієнти
Натертий сир
Томатна паста, чи кетчуп
Порізаний хліб
Овочі чи м'ясо - за вашим смаком
Два шматки хліба з обох сторін необхідно змастити кетчупом, чи томатним соусом. На нього м'ясо, овочі, чи ковбасу. Все це посипати тертим сиром та накрити другим шматком хліба. Викласти в духовку, чи мікрохвильову піч. Діставати, коли розплавиться сир.
20 жовтня відзначають Міжнародний день кухаря і кулінара. Його 2004-го року заснувала Всесвітня асоціація кулінарних співтовариств.
Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту та чуття. Небагато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом із нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.
Є кілька цікавих фактів про цю професію.
Коментарі