Ексклюзиви
пʼятниця, 20 жовтня 2023 08:30

День кухаря: назвали цікаві факти про професію

День кухаря: назвали цікаві факти про професію
Кухарям важко готувати невеликими порціями Фото: berdpo.info

20 жовтня відзначають Міжнародний день кухаря і кулінара. Його 2004-го року заснувала Всесвітня асоціація кулінарних співтовариств.

Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту та чуття. Небагато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом із нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Є кілька цікавих фактів про цю професію.

1. Обов'язковий елемент кухарського одягу – ковпак. Ця задумка з'явилася у ХVII ст., коли англійський король виявив у тарілці з супом муху. Розгнівавшись, монарх вирішив контролювати всіх кухарів за допомогою спеціальної людини, яка мала стежити за порядком на кухні. Та людина придумала правило носіння ковпаків.

2. Кухарям не залишають чайових. Не можна змусити офіціантів ділитись власними чайовими з працівниками на кухні. Тому кухарі нерідко заробляють значно менше за офіціантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачна архітектура: жінка спекла торти у формі будинків свого села

3. Шрами на кухні – це неминуче. Крім того, варто попрощатися з чутливістю пальців – після численних опіків і порізів нервові закінчення на подушечках пальців перестають функціонувати.

4. Кухарям доводиться бути на ногах протягом 10 годин без перерв. І це не найскладніша частина роботи. Часто доводиться розвантажувати непідйомні ящики по 15 і 25 кг, перетягувати 10-літрові каструлі та виконувати багато монотонної роботи.

5. Більшість кухарів їдять, як 3-річні діти. Вони постійно дегустують десятки страв на всіх етапах приготування. Такі "перекуси" притупляють апетит, а коли кухарю нарешті вдається поїсти, то зазвичай це відбувається у кутку кухні, десь над смітником.

6. Кухарям важко готувати невеликими порціями. Після того, як кухар звикає до приготування їжі для сотень людей за вечір, приготування лише одної порції рису здається знущанням і марнуванням часу.

7. На ресторанній кухні дуже спекотно. Згадайте приготування на вашій кухні, помножте температуру на 8 год. постійно ввімкнених плит і духовок.

Між кросівками, відром курячих стегенець із KFC, коробкою для яєць і динозавром справді може бути щось спільне. Як виявляється, усі вони здатні надихнути кондитерів на створення оригінальних тортів і тістечок.

Зараз ви читаєте новину «День кухаря: назвали цікаві факти про професію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути