четвер, 14 січня 2010 20:38

"За проїзд платимо 2 гривні, бо у водія здачі немає"

— Був проїзд гривня 50 копійок, тепер підняли до гривні 75. Коли даєш 2 гривні, то водії в маршрутках не дають здачі, — обурюється уманчанка Олена Поліщук, 48 років.

— Якось повертався додому з роботи, сів у маршрутку в центрі. Дав водієві 2 гривні, а він каже — нема здачі. Думаю нема, то й нема. За мною зайшло ще п"ять осіб і він всім сказав, що нема здачі, — розповідає уманчанин 26-річний Євген Щвець . — На наступній зупинці зайшла жінка з дитиною і в неї не вистачало на проїзд. Водій сказав, щоб жінка вийшла. Я і ті пасажири, яким він не дав здачу, почали казати, що за наші гроші вона безкоштовно їхати могла.

Водії маршруток коментувати проблему відмовляються, або ж заперечують, що вона існує.

— Перед кожною зміною водії отримують жменю копійок, — каже голова правління товариства "Уманське АТП 17107" Анатолій Чернега. — Можливо, якийсь десь і був конфлікт, але швидше суто через людський фактор. Системної ж проблеми зі здачею в міському автотранспорті немає.

— Якщо в громадському транспорті пасажирові не дають здачі, мотивуючи відсутність розмінної монети, то слід писати скаргу в обласне управління захисту прав споживачів, — радить юрист із Черкас Костянтин Стратілатов, 30 років. — У скарзі обов"язково слід вказати номер маршруту і транспортного засобу. Але не думаю, що хтось захоче за недодані 25 копійок подавати до суду.

Зараз ви читаєте новину «"За проїзд платимо 2 гривні, бо у водія здачі немає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути