четвер, 07 серпня 2008 18:18

Віктор Жадько пише енциклопедію про Черкащину

Першу в Україні універсальну енциклопедію області готує виходець із Черкащини, а нині професор Київського національного педуніверситету 56-річний Віктор Жадько. Матеріали до книги чоловік збирає понад 10 років.

Він працює в бібліотеках, музеях, відвідує населені пункти, зустрічається з краєзнавцями, вченими. Фотографує центри міст, пам"ятники, меморіальні дошки, історичні місця, річки. Уже відвідав села Жашківського, Уманського, Тальнівського, Маньківського і Чорнобаївського районів.

— Енциклопедія міститиме понад 10 тисяч статей-довідок про події з історії Черкащини, природу краю, адміністративний поділ та відомих людей. До книги увійдуть дані про пам"ятки архітектури, археології, писемності, меморіальні об"єкти, організації, заклади науки і культури, — розповідає Жадько. — Додам понад 60 карт-документів і картосхем. У кінці кожної статті буде рекомендована література. Це близько трьох тисяч сторінок тексту і стільки ж фотографій.

Віктор Жадько народився в селі Іваньки Маньківського району, закінчив філологічний факультет Миколаївського педінституту та Академію суспільних наук. Надрукував 15 романів і повістей. Серед них - "Маньківщина. Не забуваймо рідного порогу", "Грек із душею українця", наукові історичні довідники "Байковий некрополь", "У пам"яті Києва: Столичний некрополь письменників", "Микола Аркас". Є лауреатом премій ім. М. Аркаса, Д. Нитченка та І. Огієнка, членом державної комісії з відродження історичної пам"яті при президентові України.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Жадько пише енциклопедію про Черкащину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути