пʼятниця, 16 листопада 2007 07:13

В Умані стане менше газетних кіосків

— Працювала кіоскером 5 років. Робота подобалася. Та й зарплата ніби влаштовувала, але там ні тепла, ні світла, а вже зима. Ось заяву принесла, — мушу звільнятися, аби не мерзнути, — каже Лариса Злобіна.

— Кіоск N10 по вулиці Леніна закрили нещодавно. Був тимчасовий дозвіл. За місяць із нього мали 5–6 тисяч гривень товарообігу, — розповідає начальник уманського центрального поштового зв"язку N8 Черкаської дирекції "Укрпошти" Любов Григорівна Чернега. — Зараз плануємо відновити його роботу. Раніше він стояв у вигіднішому місці — на цій же вулиці, але ближче до центру.

Кіоск тимчасово перенесли, бо поряд почали розбудовувати дитячий магазин.

— Власник магазину, підприємець Сергій Зозуля, дав письмове зобов"язання про виділення місця під продаж газет у магазині. Тепер відмовився, — веде далі Любов Чернега, — а від місця розташування кіоску багато залежить.

Протягом двох місяців в Умані закрили три газетні кіоски. Основна причина — мала зарплата кіоскерів. Нині в 27 кіосках розповсюджують близько 130 видань. У середньому товарообіг цієї мережі складає 150 тис. грн щомісяця.

— Зараз у нас найвищий відсоток від продажу газет у області. Але й цього недостатньо для високих зарплат, — каже Любов Григорівна.

Зараз ви читаєте новину «В Умані стане менше газетних кіосків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути